Realistisch en met de focus op vertrouwen

Het uitgangspunt is de fysiologie van de bevalling: het slimme samenspel van je lichaam, hormonen, je zenuwstelsel en je baby. Er is van alles mogelijk om dit gunstig te beïnvloeden. Je leert bijvoorbeeld praktische ontspanningstechnieken van hypnobirthing, werken met je ademhaling, bevalhoudingen, massage en acupressuur.

Ook krijg je veel inzicht in de geboortezorg, hoe je hierin kunt communiceren en samenwerken. Waar vind je je rust en kracht in, ook als het anders gaat dan gehoopt? Een kind op de wereld zetten doe je met je hele wezen en het is niet maakbaar. Maar we maken op een realistische, positieve manier zo concreet mogelijk wat voor jou bijdraagt aan een goede ervaring.

Dankzij medewerking van verloskundigen is de inhoud van de cursus goed afgestemd op de praktijk.

Voor wie?

Voor wie is de cursus?

De cursus is geschikt voor iedereen, of je nu wordt begeleid door een eerstelijns verloskundige of in het ziekenhuis. Alle inhoud is gericht op beide aanstaande ouders, omdat het logisch, lief en heel zinvol is om dit samen te doen. Jullie zijn allebei even belangrijk voor het begin van het leven van jullie kind. Als je de bevalling samen voorbereidt en dezelfde kennis hebt, ben je het beste team.

Ben je single of wil je partner niet mee, dan kun je iemand anders meenemen door wie je je gesteund voelt. Natuurlijk ben je alleen ook helemaal welkom.

Tijd + plek

Wanneer en waar?

Je mag op elk moment van de zwangerschap beginnen met de cursus. Maar het is het leukst en handigst als je (voorzichtig) toe bent aan het voorbereiden van de bevalling. De meeste stellen beginnen bij een zwangerschap van 28-30 weken, na week 33 wordt het wat krap.

Het zijn vier zaterdagochtenden van 10:00 tot 12:30 uur, op de gezellige ronde begane grond van de Noorder Watertoren, Noorderbinnensingel 14a in Groningen.

Kosten

Tarief en verzekering

Je betaalt € 315 voor jullie samen, incl. werkboek (achtergrond, oefeningen en tips), audiomateriaal en contact via mail/ app/telefoon tot na de bevalling. Bij ziekte kunnen we kijken of we de les privé kunnen inhalen. Hiervoor breng ik € 50 extra in rekening.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden mijn cursus (deels). Vraag dit voor de zekerheid zelf na bij je zorgverzekeraar en check goed de voorwaarden. Ik ben gediplomeerd zwangerschapsdocent en coach, en lid van de Kamer van Koophandel (KvK-nummer 01182445). Alle info staat op de factuur die je na afloop krijgt.

 

 

Dit komt aan bod

Alles wat belangrijk kan zijn voor de bevalling komt voorbij. En dan niet: zo moet het, maar: dit is er mogelijk, wat past bij jullie? Er wordt vaak een hoop gedeeld en gelachen en in de laatste les hoor ik altijd: 'Jammer dat het voorbij is.'

 • De bevalling
 • Ademhaling
 • Hypnobirthing
 • Pijn verzachten
 • Bevalhoudingen
 • Regie en communicatie
 • Mentale voorbereiding
 • Je zenuwstelsel
 • Tijd en aandacht

Over Marijn

Sinds 2016 geef ik mijn eigen zwangerschapscursus in Groningen en coach ik (aanstaande) ouders bij uiteenlopende vraagstukken, waarbij vaak angst of een eerdere negatieve ervaring meespeelt.

Dat doe ik met een uitgebreide opleidingsachtergrond, veel ervaring en een groot inlevingsvermogen, waardoor ik makkelijk inspeel op wat anderen nodig hebben.

Shape

Ja, ik wil me inschrijven

 • Zwangerschapscursus
 • Noorderbinnensingel 14a, Groningen
 • 4 x 2,5 uur
 • € 315

Starten op 27 april

Overige data zijn 4 mei, 11 mei en 18 mei

Starten op 8 juni

Overige data zijn 15 juni, 22 juni en 29 juni

Starten op 6 Juli

Overige data zijn 13 juli, 20 juli en 27 juli

Starten op 31 augustus

Overige data zijn 7 september, 14 september en 21 september

Starten op 5 oktober

Overige data zijn 12 oktober, 19 oktober en 26 oktober

Heb je nog vragen? Neem contact op met Marijn

Shape

Dit doe ik ook

Coaching

Bevallingsverwerking en/of samen kijken wat je nodig hebt om met rust en zelfvertrouwen de bevalling in te gaan.

»

Complete privécursus

Mijn complete zwangerschapscursus kun je ook privé volgen in vier lessen met alle aandacht voor jullie.

»